Långfärdsskridskopremiär 21/2 -05

Start vid Humletorp på Visten i norra änden av sundet mot Västbynäset. De lånade skridskorna var helt fel, det gick inte att åka. Snabbt byte till svägerskeskridskor och då gick det mycket bättre. Vi åkte sedan längs västra stranden norrut. Isen var redan täckt av flortunn snö, underlaget för det mesta slätt och bra, blandat med små valkar av hård åkbar inte helt nedstöpt snö från 10 dagar tilbaka. Ett litet snöfall mötte i början, det upphörde sedan och hade inte försämrat sikten speciellt mycket.

Uppklarnande efter snöfallet (44KB) Fina sommarstugelägen var det gott om (152KB) Nu var det bara medvindsåkning kvar (136KB) Snart i måååål (60KB)

Sedan åkte vi över sjön, pratade med en isfiskare, som visade sig vara en gammal arbetskamrat till Olov från Renseriet i Skoghall. Han berättade att vid nord och nordostlig vind, samt lågtryck så fick han inte så mycket fisk. En liten pustepaus vid Brännvinsön, sedan fick vi lön för motvindsåkningen. Det gick mycket lättare med vinden i ryggen. Bästa isen fanns också i norra delen. C:a hundra meter norr om den tvärsgående råken åkte vi sedan över sjön igen med riktning Humletorp. Nu gav isen ifrån sig ganska mycket ljud. Efter litet diskussion kring varför det lät så, vad som var bra och dåliga ljud körde vi sedan i god fart över. Stampanden och hugg med ispikstavarna visade att isen var seg och stark hela tiden. I medvindsköret finslipades Marias teknik så det gick riktigt bra på sista delen. Snabbt marscherat!
 

Antal Åksträcka Väder Ledare
10km  Mulet, ett litet snöfall, uppklarnande och NO vind, +1 grad.  Olov Bergqvist 

 
Vid Humletorp hade Annika förberett med korvgrillning och uppdukad matsäck. Det snmakade gott efter turen. Barnen hade sopat en konståkningsbana och hade uppvisning etfer att ha tränat under vår tur. Det var både tekniskt och konstnärligt bra.

På skridsko (136KB) Simon (144KB) Konståkning (152KB) Peters isjakt (132KB) Annika iväg (144KB) Agnes (152KB)

Peter Bjur kom för att köra sin isjakt. Han var jättesnäll och lät alla som ville ta en provtur. En toppendag på Vistens is!
 


Tillbaka | Startsida | 2005-02-21